Digiweb Teknoloji Hiz. Ltd. Şti.

DIGI BLOG

Web Tasarım Nedir?

Kişi yada kurumları tanıtmak amacı ile internet tarayıcılarının (browser) görüntüleyebileceği biçimde, hazırlanmış özel tasarımlardır. Hazırlanan bu tasarımların, klasik grafik tasarım işinden farklı olarak tarayıcıların okuyabileceği HTML diline çevrilmesi gerekir. Bu işde uzman kişilerede web master veya web tasarımcısı nedir.

Web Tasarımın Önemi

Web tasarım her zaman kurumlar ve kişiler için birincil ve resmi bilgilendirme kanalı olmuştur. İnternet hızının da artması ile, sadece metin içerik değil zengin medya deneyimi (Rich Media Applications), videolar ve yüksek çözünürlüklü fotoğrafların tüketiciye ulaştırılması kolaylaşmıştır. Böylece bir çok kişi evinden dışarı çıkmadan, istediği vakitte istediği bilgili web sayfalarından alabilmektedirler. Tüketici tarafındaki bu devrime ZMOT (Zero Moment of Truth) denilmiştir. Bu sebeple kurumlar internette en iyi ve etkili biçimde var olmak adına web tasarım yatırımlarını arttırmışlardır.

Web Tasarım (Web Sitesi) Nasıl Yapılır ?

Web sitesi yapımı işi çok kısa sürede ve uygun maliyetlerle yapılabildiği gibi, uzun uğraşlar, uzun bir zaman ve yüksek maliyetlere de yapılabilir. Bu tamamen işletmenin bu işe verdiği değerle ilgilidir. Örneğin eğer hazır temalar üzerinden bir web sitesi yapmaya razıysanız, 100 USD altında bir tema ücreti ve bu temanın uygulanması ile sınırlı çok küçük bir bütçe ile web sitesi yapılabilir. Ancak bu işi özgün bir tasarım, kaliteli bir kod yapısı ile oluşturmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları içeren uzun bir süreç ve maliyete katlanmak zorundasınız.

Web Tasarım Yapım Adımları :

  • Projelendirme (Brief, Rakip analizi, Kullanıcı Deneyimi Tasarımıi Bilgi mimarisi tasarımı)
  • Grafik Tasarım
  • HTML / CSS Kodlama
  • CMS Entegrasyonu / Yazılım İşleri
  • Test

Tarih: 05.09.2016


Diğer Yazılar

Türkiye'de 397 sıra no.lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve ...


Kişi yada kurumları tanıtmak amacı ile internet tarayıcılarının (browser) gö...


Spam kişinin isteği olmadan kendisine gönderilen reklam amaçlı maill...


Responsive Tasarım; Kullanıcının girdiği ekran boyutlarına uyumlu tasarımlardır...


Ziyaretçilere, aradıkları bilgileri verin Sayfalarınızda, özellikle...


Google'da yer alıyor musunuz? Google'ın arama sonuçlarına dahil...